torsdag 16 februari 2012

Jaha....så har jästbolagets surdeg äntligen kommit ut i hyllan

Ja den var i alla fall värd att prova, men inte mer än så. Smakar naturell yoghurt spetsat med citronsyra. Köpte 2 burkar och bakade på båda.
Första burken är ett blindtest för att se om det är en riktig surdeg som jäser av sig självt, den andra är bakad helt enligt receptet, bondbröd, på undersidan av burken. Men deg 1 jäste inte på 5 timmar utan jäst, alltså en "fusk-surdeg" som inte är värt ett skvatt. 200 kr/L är rena skämtet.




Deg 2, med 25g jäst, blev dock helt ok till en början. Otrolig jäskraft hade den iaf.







Smakmässigt så smakade brödet en aning surt i eftersmaken. Så har i efterhand kan jag bara konstatera att det är ett av de sämre köpen jag gjort. Blir till att göra sin egna surdeg i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar