Att köpa semlor är oftast förknippat med en period under vinterhalvåret, en period som ploppar upp utan att du har det i tankarna så som julen.
Var köper du dina semlor?
I affären eller på bageriet?
Jag bakar mina själv, ganska enkelt egentligen. Det finns många recept, jag valde http://www.tasteline.com/Recept/semlor__. Detta är inte ett recept jag rekomenderar efter att ha provat det.
1. Inga brödsmulor i mandelmassan, de blir till hårda klumpar.
2. Hållbaraheten. 1 timmer efter bakning så gick de inte ett äta eftersom de var oerhört sega. Nästa dag hade de totalt torkat upp t o m på insidan. Bakas med fördel med surdeg för att bevaras färska.
3. Utseendemässigt, inkråmet var på gränsen till gult.
4. Penslas icke med ägg, no way.
| Hade inte större spritsmunstycke tyvärr, annars såg den acceptabel ut. OBS undantaget hålet efter fingret, eftersom jag glömde markera vilken jag gjort med minimal mängd mandelmassa. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar